Стиль жизни В тяжкі часи війни в Україні Одеса традиційно стала головним осередком допомоги та милосердя

Все статьи раздела "Стиль жизни" Главная
  • 31122 2022-06-03

    Ось і підійшов 100-й день війни. І за кожною датою, за кожним листом календаря десятки, сотні добрих справ, тисячі кілометрів доріг та безліч дружніх українських очей, які ми бачимо кожного дня і яки дуже вдячні за нашу допомогу.

    Для мене як голови Одеської обласної ради миру, моїх однодумців та партнерів з Odessa Peace Fund, United Hatzalah of Israel, Nova Ukraine, Департамент охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації, Головної Синагоги Одесси, Tulcea Humanitarian Logistics Hub, Vitmark-Ukraine, Rodeph Sholom School, а також багатьох благодійників та партнерів ця людська вдячність є найвищою нагородою та відзнакою нашої роботи для наближення ПЕРЕМОГИ! Та сьогодні, коли календар безжально відраховує 100-й день цієї жахливої війни, під час невеликої перерви, мені згадався початок нашого одеського миротворчого опору. Тоді ми не могли уявити, що вислів «працюємо для людей 24/7/365» для нас всіх вже знову стане головним принципом життя, який не можуть обмежити ні кордони, ні фінансові складнощі, ні небезпека воєнної географії наших пересувань.

    Сьогодні Одеська обласна рада миру, її активісти разом з партнерами надають допомогу не лише жителям Одеси та області, які цього потребують. Наші автопоїзди допомоги сьогодні мандрують шляхами Кіровоградської, Дніпропетровської, Харьківської, Миколаівської та Херсонської областей. Всюди, де є необхідність у нашій підтримці і допомозі. І назвати членів моєї команди просто волонтерами я не можу, оскільки вони вже давно стали воїнами миру, янголами добра, а до мене з перших днів прийшло розуміння, що від мене як голови Ради миру та всієї нашої команди залежать тисячі життів. І почуття відповідальності за долі людей витіснило навіть інстинкт самозбереження. Перелік всього зробленого, список наших партнерів та благодійників вже займає десятки сторінок. Я сподіваюсь, що після нашої ПЕРЕМОГИ ми всі ці звіти, всі ці історії добра видамо окремою книжкою, для наших нащадків, які повинні знати та пам`ятати кожну добру справу, кожну особу, що у цей складний час війни змогла надати допомогу ближньому.

    У 100-й день війни усі миротворці Одеської обласної ради миру висловлюють співчуття родичам загиблих воїнів, ми допомагаємо шукати зниклих та опікуємось долями матерів, вдов, дітей та родичів військових. Протягом цих днів, на превеликий жаль, ми втратили друга України, друга Одеси та Ради миру – Владислава Портного, який народився у Одесі, потім 30 років прожив у США, але на жаль, через постійно координацію, допомогу та хвилювання за нашу країну та Одесу, 7 травня його серце перестало назавжди битися. Ми дуже вдячні за неоціненний вклад кожного, хто віддавав життя за нашу Україну!

    Але життя та боротьба за Мир і Перемогу продовжується і ми пишаємось, що отримали понад 5000 дзвінків із проханням про допомогу від ВСУ, Національної полиції регіону, мобильних шпиталів, тероборони, майже усіх незахищених верств населення Півдня України та змогли реалізувати майже кожен запит та прохання, які надійшли. Військовий одяг, продукти харчування, ліки, обладнання та багато іншого, в чому була потреба, знаходилось, пакувалося та доставлялося за адресою.
    Та не лише забезпечення матеріальною допомогою стала нашою роботою. За цей час було налагоджено постійну системну роботи з надання допомоги та забезпечення лікарень, будинків милосердя та центрів біженців по всій Одеській, а також Миколаївської області. У деяких випадках, спільно з лікарям Одеського регіону, було організовано догляд за людьми похилого віку, що його потребували та залишилися один на один з війною без допомоги родичів або сусідів. Всі вони та багато інших заявників разом з військовослужбовцями в Одеській, Кіровоградській, Херсонській та Миколаївській областях отримали 30 тисяч пасочок, що були виготовлені та роздані на пасхальні свята різним категоріям громадян. Паралельно з цим ми допомагали нашим військовим в оснащенні частин медичними препаратами першої допомоги та бронежилетами. Також ми були поруч, коли в Миколаєві виникла проблема з водопостачанням. Наша команда організувала збір та доставку багатьох вантажівок з настільки необхідною питною водою для мешканців Миколаєва та навіть побували в декілька кілометрах від передової, куди теж відвезли необхідни ліки, продукти та воду. Майже весь травень ми допомагали облаштуванню мобільного шпиталю та наприкінці, при підтримці ПАТ «Одеський кабельний завод «Одескабель» і особисто Дмитра Васильовича Іоргачова, мобільний шпиталь отримав 100 м дуже необхідного кабелю.

    Та моя розповідь про добрі справи була б неповною, якщо в ній не буде згадано про повсякденну роботу Одеської обласної ради миру з надання допомоги людям, що перебувають в «Будинках милосердя», психоневрологічних диспансерах та геріатричних центрах. Надаючи допомогу, ми також формуємо стратегічний запас, і вже чотири склади в місті Одесі та два в районах Одеської області сформовані та поповнюються продуктами тривалого зберігання. Окремо, ми хочемо висловити подяку за допомогу Humanitarian Hub в Тульчі (Румунія) та всій чудовій команді, яка постійно допомогає з гуманітарним вантажем.

    Напередодні 100 днів військової агресії ми побували у всіх куточках нашої незрівнянної Одещини і відвідали з необхідною допомогою всі дитячі притулки, які за ці дні поповнилися, на жаль, дітками-сиротами. Намагалися їм влаштувати невеличке свято до Дня захисту дітей.

    Не забуваємо і продовжуємо допомагати безпритульним тваринам Одеської області.

    Це лише невеликий перелік добрих справ, які були зроблені Одеською обласною радою миру спільно з Вами за ці важкі для країни 100 днів війни, наші друзі. Я щиро всім дякую за підтримку, допомогу, розуміння, витримку і незламність духу! Щодня, крок за кроком ми наполегливою працею, добрим серцем і врою в наші Збройні сили наближаємо нашу ПЕРЕМОГУ і МИР!

    Леди Известия

    Еще статьи в разделе "Стиль жизни"

    В тяжкі часи війни в Україні Одеса традиційно стала головним осередком допомоги та милосердя Ось і підійшов 100-й день війни. І за кожною датою, за кожним листом календаря десятки, сотні добрих справ, тисячі кілометрів доріг та безліч дружніх українських очей, які ми бачимо кожного дня і яки дуже вдячні за нашу допомогу.
    2022-06-03 31122
    Благодійний фонд Ірина Зайцевої привітав дітей-біженців з Днем захисту дитини! День захисту дітей - він такий важливий зараз для всіх нас, для України. Найцінніше, що ми маємо і повинні захистити — це діти нашої землі. Зараз багато з них знаходяться в евакуації, хто всередині України, хто — у країнах ЄС та світу. Ці діти дуже сумують за домівками, за рідною країною та її символами.
    2022-06-01 31074
    Благодійний фонд Ірини Зайцевої влаштував День вишиванки за кордоном Що є для нас символом дому? Що зігріває нас під час війни? Що живить нас своїм світлом так сильно, як вишиванка?
    2022-05-31 32663
    10 распространённых ошибок, которые мы делаем в ресторанах Начиная от неправильного использования столовых приборов до плохого подбора вина к блюду. Какие ошибки мы зачастую делаем, когда едим в ресторанах?
    2018-04-09 316368
    8 утренних ритуалов, которые сделают ваш день лучше Чтобы начать свой день «с правильной ноги», необходимо приобрести парочку полезных привычек. Перед вами 8 вещей, которые психологи и врачи советуют делать по утрам, чтобы быть наиболее продуктивным в течение дня.
    2017-09-07 183001
    Как я попала на концерт ONUKA, или Чертовская сила музыкальных инопланетян Распахнув дверь в Евровидение 2017 и громко заявив о себе, влетела группа фолк-электро ONUKA. Тогда-то они и снесли мозг всем гостям и телезрителям, затмив другие выступления.
    2017-09-05 208078
    Самые физически активные страны мира С помощью специального приложения для смартфонов учёные Стэнфордского университета провели исследование с целью определить уровень физической активности жителей разных стран мира. Перед вами список самых «шагающих» стран и тех, кто на порядок отстаёт.
    2017-08-10 198016
    Холодный кофе: 4 необычных вкусных рецепта Когда на улице лето, желание пить горячий кофе как-то сразу уменьшается. Но кофе-то всё равно хочется… На помощь придёт холодный кофе. Делимся с вами 4 интересными рецептами его приготовления.
    2017-07-30 224068
    Лучшие пекарни-кондитерские Канады Масштабный опрос населения Канады привёл к созданию самого вкусного канадского списка. Перед вами 12 лучших кондитерских страны в 2016 году. Осторожно! Вызывает аппетит!
    2017-07-26 217685
    5 фактов, которые уже не являются фактами Наука не стоит на месте. С новыми технологиями приходят новые открытия, и некоторые вещи, которые мы считали очевидными и точными, уже такими не являются. Перед вами 5 устаревших «фактов».
    2017-07-19 172133
    Актрисы, сыгравшие в сексуальных сценах до совершеннолетия Они богаты, известны и любимы поклонниками. Они обладают рядом наград и премий. Но мало кто знает, что начинали свою работу в кино они с откровенных проектов. Причём, будучи несовершеннолетними.
    2017-06-30 199459
    Необычные свадебные традиции разных стран Традиции и ритуалы. Если задуматься, вся наша жизнь строится на них. Свадебные традиции особенно интересны. Некоторые из них нелепы, некоторые очень весёлые, а некоторые рискованные! Изучаем необычные свадебные ритуалы разных стран мира.
    2017-06-21 167518

    Еще по теме

    Loading...