Афиша 15 ГРУДНЯ У ПРОКАТ ВИХОДИТЬ ФАНТАСТИЧНИЙ ЕКШН «БУНТАР ОДИН. ЗОРЯНІ ВІЙНИ. ІСТОРІЯ»

Все статьи раздела "Афиша" Главная
  • 67808 2016-12-07

    ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ ФІЛЬМУ

    Новий блокбастер Lucasfilm «Бунтар один. Зоряні війни. Історія» стане першим фільмом франшизи Зоряних війн, у якому події відбуваються в улюбленій та добре знайомій фанатам галактиці, але з новими героями.

    Коли Президент Lucasfilm і продюсер Зоряних Війн Кетлін Кеннеді вперше обговорювала з Джорджем Лукасом його плани продовження саги і створення Епізодів VII, VIII і IX, він також поділився ще однією мрією: «Джордж вирішив, що необхідно створити інші фільми в рамках саги, але йому також здавалося, що є можливість розповісти ще більше історій, що відбуваються в цьому всесвіті, - пояснює Кеннеді. - Можна створювати сюжети, які не пов'язані з історією Люка Скайвокера».

    Саме так з'явилися ідеї фільмів, які будуть доповнювати нові картини саги, але при цьому дозволять Кеннеді і команді Lucasfilm досліджувати всесвіт Зоряних Війн і експериментувати, використовуючи різні  форми оповіді для нових історій.

    У фільмі «Бунтар один. Зоряні Війни. Історія» йдеться про групу людей, чия схильність до героїзму викликає, на перший погляд, підозру. Вони збираються разом, щоб викрасти план «Зірки Смерті» - нової нищівної зброї Імперії. Це важлива подія у хроніці Зоряних Війн поєднує разом звичайних людей, які вирішують зробити щось незвичайне, і таким чином стати частиною чогось величного і дуже важливого.

    Режисером картини «Бунтар один. Зоряні Війни. Історія» став Гарет Едвардс («Годзілла», «Монстри»), а продюсерами - Кетлін Кеннеді, Еллісон Шермур («Голодні Ігри: У вогні», «Попелюшка») і Саймон Емануель («Темний лицар: Відродження легенди», «Гаррі Поттер і Дари Смерті» частини 1 і 2). Легенда компанії ILM, фахівець зі спецефектів Джон Нолл («Пірати Карибського моря»), який давно працює над фільмами із серії Зоряних Війн, став виконавчим продюсером разом з Джейсоном МакҐатліном («Зоряні Війни: Пробудження Сили», «Війна світів»).

    Номінантка на престижну премію «Оскар» і BAFTA Фелісіті Джонс («Всесвіт Стівена Хокінга», «Інферно») очолює список акторів разом з Дієго Луною («Харві Мілк», «Елізіум»). До них приєдналися Бен Мендельсон («Родовід», «За законами вовків»), Мадс Міккельсен («Казино Рояль»,  «Доктор Стрендж»), Алан Тьюдік («Холодне серце», «Я, Робот»), Різ Ахмед ( «Джейсон Борн») і володар премії «Оскар» Форест Вїтакер («Останній король Шотландії», «Прибуття»). У картині також з'являться дві головні зірки китайського кіно - Донні Йен ( «Іп Ман», «Блейд 2») і Цзян Вень («Нехай кулі летять», «І сонце знову зійде»).

    Едвардс  не помилився з вибором оператора - ним став Грег Фрейзер («Мета номер нуль», «Мисливець на лисиць»), який об'єднав свої зусилля  з фахівцем зі спецефектів, володарем премії «Оскар»  Нілом Корбулдом («Падіння Чорного яструба», «Порятунок рядового Райана»). Ветерани Зоряних Війн Даг Чіанг («Зоряні Війни», епізоди I і II, «Форест Гамп») і Ніл Ламонт (арт-директор фільму «Зоряні Війни: Пробудження сили» і серії фільмів про Гаррі Поттера) об'єднали свої сили  як художники-постановники. А Ніл Скенлен («Прометей») повертається як творець інопланетних істот. Нещодавно він отримав премію BAFTA за роботу над картиною «Зоряні Війни: Пробудження сили». Також до знімальної групи приєдналися художники по костюмах Дейв Кроссман («Зоряні Війни: Пробудження сили» і серія фільмів про Гаррі Поттера) і Глін Діллон («Пробудження сили», «Kingsman: Секретна служба»), а також постановник трюків Роб Інч («Зоряні Війни: Пробудження сили», «Війна світів Z»).

    РЕЖИСЕРСЬКЕ БАЧЕННЯ

    Першніж режисер Гарет Едвардс розпочав кастинг акторів для фільму, він вирішив зробити крок назад і подумати про те, як би він хотів зняти окрему історію в рамках всесвіту Зоряних Війн, щоб зберегти атмосферу і при цьому додати щось своє.

    Для цього Едвардс вирішив оцінити все, що він знає про кіно в цілому, і розібрати кожен елемент до самої основи, щоб зрозуміти, що робить фільми з серії Зоряних Воєн такими, якими вони є, і водночас, як можна зробити новий проект свіжим та цікавим.

    Кетлін Кеннеді активно підтримувала Едвардса в його бажанні експериментувати та домогтися, щоб фільм мав свою власну родзинку: «Фільми з серії Зоряних Війн завжди повинні зберігати тон розповіді і стилістику. Такі речі, як текст на початку фільму, загальний стиль костюмів. Але в картинах, не пов'язаних з основним сюжетом, можна розслабитися і трохи відступити від правил, спробувати експериментувати зі стилістикою і тоном, щоб трохи відійти від того, що ми бачили раніше, створити щось нове і захопливе».

    Едвардс також хотів, щоб його фільм був більш реалістичним, прагнув додати картині «Бунтар один. Зоряні Війни. Історія.» суворої правди життя, зняти щось у стилі «Монстрів». «Я хочу, щоб фільм «Бунтар один. Зоряні Війни. Історія» був більш природним, реальним і органічним. Щоб відчувалося, що цей світ - справжній. Тут немає джедаїв, які прилетять і допоможуть людям, яким загрожує небезпека», - пояснює режисер.

     КАСТИНГ АКТОРІВ

    На роль головної героїні Джин Ерсо кінематографісти запросили одну з найталановитіших молодих актрис Великобританії, номінантку на премію «Оскар» Фелісіті Джонс. Вона  перевтілилася на імпульсивну, зухвалу молоду жінку, яка ділиться своїм досвідом з Альянсом Повстанців і береться за відчайдушну місію.

    Джонс розповідає про свою героїню: «Я хотіла, щоб Джин була якомога людянішою. Коли треба, вона сильна, вона дуже цілеспрямована і їй доводиться бути жорсткою, навіть якщо не хочеться. Але водночас вона дуже вразлива».

    Роль Кассіана Андора, авторитетного офіцера розвідки Альянсу, вимагала від актора неабиякого таланту й досвіду. Він повинен був зіграти розумну, сильну, цілеспрямовану і при цьому чуйну особистість.  Роль Кассіана дісталася Дієго Луні.

    Описуючи свій досвід роботи над картиною, Луна говорить: «Це дуже багатошаровий фільм. Там є глибокі драматичні сцени, які вимагають уваги і особливих зусиль від актора. У той же час є просто кумедні моменти. Це як хореографія. У такому ритмі працювати одне задоволення».

    Чіррут Імве - сліпий монах, досвідчений і спритний воїн. Кінематографісти обрали на цю роль Донні Йена - експерта з бойових мистецтв і одного з найбільш популярних і пізнаваних акторів Китаю.

    «Донні такий же мудрий, як й його герой. І у нього відмінне почуття гумору, - розповідає продюсер Еллісон Шермур. - У нього є артистизм і талант розповісти набагато більше про свого героя, ніж є в сценарії. І Йену, і Чірруту властиві елегантність, героїзм і благородство».

    Бейз Мальбус - прагматичний солдат, який виріс з Чіррутом, і тепер слідує за своїм найближчим другом в будь-який кінець всесвіту. Одна з головних кінозірок Китаю Цзян Вень став ідеальним напарником для Чіррута у виконанні Йена і найкращим вибором на роль Бейза. Про свого героя Цзян Вень каже: «В душі він хороша людина, дуже чесний і відданий своєму другові Чірруту. А друзі Чіррута - його друзі».

    Бодхі Рук - пілот вантажного корабля, який працював на Імперію, але змінив свої погляди, зіткнувшись з жорстокою реальністю. Різ Ахмед, який грає Бодхі, розповідає про свого героя: «Гарет описав мені Бодхі як хлопця з військового фільму, який виявився на війні випадково. Всі в команді - солдати або воїни, а Бодхі потрапив в цю компанію випадково. Але він розуміє, що йому треба викластися на сто відсотків і зробити свій внесок у перемогу. Він простий хлопець і частина глядачів запросто можуть уявити себе на його місці».

    У фільмі «Бунтар один. Зоряні Війни. Історія.» є свій, унікальний дроїд – Kей2ЕсО. Це перепрограмований імператорський охоронець, який тепер відданий Альянсу. Двометрового Kей2ЕсО зіграв Алан Тьюдік, який додав своєму герою гумору, а також оживив дроїда за допомогою технології захоплення руху.

    «Алан - відмінний комедійний актор. Окрім того, що він кумедний, він точно знає, як зачепити ваше серце, - каже Гарет Едвардс. - Він не хотів, щоб Kей2ЕсО був просто смішним. Його герой бере участь у багатьох комічних сценах, але Алан зміг додати йому душевності».

    Со Ґеррера - це, мабуть, найскладніший персонаж в історії. Такого в Зоряних війнах ще не було. Вперше він з'явився в анімаційному серіалі «Зоряні війни: Війни кланів». Со - бунтар і повстанець. Він вважає, що Імперія повинна бути переможена. Але якою ціною? Чи можна жертвувати невинними заради більшого блага? Чи не робить він цим більше зло, ніж ті, кому він протистоїть? На роль Ґеррери Едвардс відразу вирішив запросити володаря премії «Оскар»  Фореста Вітакера. «Со не приховує своїх цілей, - розповідає Вітакер про свого героя. - Він готовий робити все, що вважає за потрібне, щоб врятувати людей».

    Ґален Ерсо, якого грає Мадс Міккельсен - батько Джин і геніальний вчений. Ось що Міккельсен говорить про свою участь у всесвіті Зоряних Воєн: «Для мене велика честь стати частиною цього легендарного кіновсесвіту. Мене вражає, що Зоряні Війни здаються цілком реальними, незважаючи на те, що там є дроїди і інші незвичайні істоти, несхожі на людей».

    Директор Креннік відіграє важливу роль в історії Зоряних Воєн. Він стоїть за створенням Зірки Смерті - зброї, яка дозволить Імперії захопити всю галактику, сіючи довкола жах. На роль лиходія був запрошений Бен Мендельсон.

    Кетлін Кеннеді прокоментувала, чому вибір упав саме на Мендельсона: «Бен Мендельсон був одним з перших, з ким Гарет [Едвардс] почав говорити про роль Кренніка. Він лиходій, але водночас в ньому є якась дитячість, і він дуже непередбачуваний. Було непросто створити образ ворога, який міг би стояти поруч з Дартом Вейдером. Бен зміг чудово зіграти цього персонажа. Коли він на екрані, від нього неможливо відірвати очей».

    РЕЖИСЕРСЬКЕ БАЧЕННЯ

    Ніл Скенлен, який отримав нагороду BAFTA і номінований на премію «Оскар» за роботу над фільмом «Зоряні Війни: Пробудження Сили», знову несе відповідальність за створення незвичайних істот, які населяють світ, представлений у фільмі «Бунтар один. Зоряні Війни. Історія».

    Гарет Едвардс дав Скенлену і його команді повну творчу свободу і шанс інакше підійти до створення персонажів. Він хотів, щоб герої були незвичайними, щоб вони могли  природно розвиватися. У підсумку до неземних істот ставилися так само, як до інших акторів на майданчику. Скенлен навіть попросив гримерів і перукарів додати їм пилу, бруду, поту і масляних плям, як це робили з рештою акторського складу.

    Виконавчий продюсер Джон Нолл є також  фахівцем з візуальних ефектів світового рівня. Під час створення стрічки «Бунтар один: Зоряні війни. Історія» він застосовує нові вражаючі технології. Нолл використовував на майданчику візуальні ефекти в реальному часі, щоб Едвардс міг бачити, як все буде виглядати на екрані прямо під час зйомок. Візуальні ефекти в реальному часі буквально створювали навколишній світ на екрані, і Едвардс за цим спостерігав, коли актори розігрували ту чи іншу сцену.

    Нолл також представив ультрасучасні  технології у зйомках інтер'єрів кораблів в процесі атак з боку Імперії. Зазвичай корабель розташовували на підвісках, щоб імітувати рух, а за ілюмінаторами часто був синій або зелений екран. Але цього разу Нолл і його команда побудували величезний круговий світлодіодний екран діаметром 15 метрів з центральною частиною висотою 6 метрів, і в процесі зйомок на цьому екрані демонструвалися необхідні образи. З таким підходом можна було додати променів лазерних гармат, які стріляють під час космічної битви. Це дозволило досягти максимальної реалістичності.

    Зйомки фільму «Бунтар один. Зоряні Війни. Історія» проходили переважно на студії Pinewood. Але де це було можливо, Едвардс будував декорації прямо на натурі в Англії, а також в Ісландії, Йорданії і на Мальдівах. Так знімалася база повстанців «Явін-4». Це величезна декорація довжиною 106 метрів і шириною 60 метрів. Також за описами та фотографіями було створено інтер'єри Зірки Смерті -  шириною 18 метрів і висотою 6.5 метрів.

    Леди Известия

    Еще статьи в разделе "Афиша"

    15 ГРУДНЯ У ПРОКАТ ВИХОДИТЬ ФАНТАСТИЧНИЙ ЕКШН «БУНТАР ОДИН. ЗОРЯНІ ВІЙНИ. ІСТОРІЯ» Новий блокбастер Lucasfilm «Бунтар один. Зоряні війни. Історія» стане першим фільмом франшизи Зоряних війн, у якому події відбуваються в улюбленій та добре знайомій фанатам галактиці, але з новими героями.
    2016-12-07 67808
    Скоро в прокаті анімаційна комедія «Лелеки» Новий оригінальний погляд на легенду про лелек, які приносять новонароджених дітей, можна переглянути в мультфільмі «Лелеки».
    2016-09-13 70989
    Опубліковано перший тизер-трейлер гангстерської драми «Закон ночі» Дія фільму «Закон ночі» відбувається у 20-ті роки в США.
    2016-09-12 63092
    В рамках лектория WEGAME выступят лучшие представители украинского геймдева 10-11 сентября в «Акко Интернешнл» в Киеве состоится отраслевое событие, посвященное интерактивным развлечениям – WEGAME. В рамках мероприятия состоится профильный лекторий, на котором выступят одни из самых известных представителей гейм-девелопмента в Украине.
    2016-08-31 56586
    Гид по фестивалю WEGAME Уже совсем скоро, а именно 10-11 сентября, в выставочном центре «АККО Интернешнл» состоится главное игровое событие осени в Украине – фестиваль интерактивных развлечений WEGAME.
    2016-08-25 59192
    WEGAME снова собирает всех заядлых поклонников виртуальных развлечений 10-11 сентября 2016 года в Киеве на территории выставочного центра “AККО Интернешнл” состоится второй международный фестиваль виртуальных развлечений WEGAME
    2016-08-16 54332
    В Белгороде-Днестровском пройдет Чемпионат Украины по парусному спорту среди юношей и девушек С 7 по 10 сентября в Белгороде-Днестровском Одесской области состоится Чемпионат Украины по парусному спорту среди юношей и девушек «Стара Фортеця»
    2016-08-11 59120
    У Кам'янці-Подільському 1-4 вересня пройде Міжнародний фестиваль RESPUBLICA 2016 У перших числах вересня в Україні вже вшосте пройде міжнародний фестиваль RESPUBLICA
    2016-08-10 62246
    На DCShow пройдет единственный в Восточной Европе показ анимационного фильма «Бэтмен: Убийственная шутка» Анимация, снятая по мотивам одноименной графической новеллы Алана Мура, рассказывает о становлении одного из самых жестоких героев современности – Джокера
    2016-07-25 65778
    К масштабной премьере блокбастера “Отряд самоубийц” в Киеве построят самый большой в Украине экран Kyiv Comic Con и сеть кинотеатров Планета Кино 3 августа соберут более 2000 поклонников комиксов Вселенной DC, которые первыми в Украине увидят фильм, примут участие в живом включении с Лондоном и посетят тематические мероприятия, посвященные премьере фильма.
    2016-07-20 65866
    В Киеве выберут самую красивую женщину на проекте «Mrs World Open 2016» 10 августа в Fairmont Grand Hotel Kyiv впервые в Киеве состоится «Mrs World Open Ukraine»
    2016-07-20 59699
    Жарься вместе со звездами Youtube 23-24 июля 2016 года впервые в Киеве состоится масштабный фестиваль YouTube-блогеров и фанов – «ВидеоЖара», где хедлайнером станет популярная тин-группа OpenKids
    2016-07-14 61656

    Еще по теме

    Loading...