Афиша У Києві стартував фестиваль сучасної академічної музики Kyiv Contemporary Music Days

Все статьи раздела "Афиша" Главная
  • 39301 2016-12-14

    11-21 грудня у Києві та Львові відбудеться серія концертів та лекцій сучасної академічної музики Kyiv Contemporary Music Days, проект, що наразі налічує 17 концертів та лекцій, та який створено за ініціативи Kroiser Ensemble (Австрія) у співпраці з Sed Contra Ensemble, НКММК “Мистецький Арсенал”, GoetheInstitut, Національною Спілкою Композиторів України.

    Під час ознайомлення із програмою KCMD може здаватися, що Європа вирішила провести власний фестиваль з лекціями та концертами в Україні, оскільки 14 з 17 подій фестивалю за складом повністю міжнародні: до Києва приїжджають 10 музикантів і композиторів з таких країн, як Німеччина, Португалія, Іспанія, Сербія, Польща, Росія, Австрія, Італія, Японія.

    Сучасна музика значно відрізняється від музики, яка писалася в минулих століттях. Існує певна межа між публікою і тим, що сьогодні називається сучасною академічною музикою. Проте на це завжди можна відповісти питанням: а як ми зараз слухаємо «звичайну» музику? «Звичайна» музика —певний умовний набір нормативних ознак тональної музики. Вона має мелодію, впізнавані ритмічні і гармонійні мотиви і моделі. Головним завданням такої музики є якомога більше відрізнятися від сталих стандартів, тож звичайна публіка доволі неоднозначно її сприймає. Протеце завжди є корисним досвідом для формування власних музичних смаків і стилю.

    Відкриття фестивалю відбулося у національному культурно-мистецькому комплексі Мистецький Арсенал. Солісти Kroiser Ensemble разом з Armonia Ludus Orchestra під керівництвом диригента Національної філармонії України Михеїла Менабде виконали концерт, що складався з творів для оркестру та для солістів з оркестром видатних європейських композиторів ХХ та XXI сторіччя. Виконання стали у Києві прем’єрними.

    Солісти — учасники Kroiser Ensemble, які, власне, ініціювали створення фестивалю:

    Джунія Макіно, скрипка (Японія-Німеччина), учасник International Ensemble Modern Academie, Frankfurt.

    Дарко Хорватіч, кларнет (Сербія-Австрія), напівфіналіст Міжнародного конкурсу кларнетистів у Лісабоні (2013) та напівфіналіст Міжнародного конкурсу кларнетистів "Saveri Mercadante" в Барі, Італія (2013).

    Загалом концерт справив доволі суперечливі, але позитивні враження. Незвичність і мелодійність музики, а місцями — медитативність, змушували по-новому почути звичні інструменти. Перед слухачами поставало завдання зрозуміти, що намагався донести композитор, а також почути злиття усі звуків у цілісну тему. Особливо ефектно доповнював оркестр великий барабан, на якому грали не лише звичним способом, але й щіточками. Програма концерту складалася з творів видатних композиторів ХХ та XXI століть (Марк-Анре Дальбаві, Трістан Мюрай, Тору Такеміцу, Джачінто Шелсі).

    Знайти детальнішу інформацію та ознайомитися із програмою фестивалю можна тут: http://www.kecmp.eu/calendar

     

    МаріяРідкоус

     

    Известия

    Еще статьи в разделе "Афиша"

    15 ГРУДНЯ У ПРОКАТ ВИХОДИТЬ ФАНТАСТИЧНИЙ ЕКШН «БУНТАР ОДИН. ЗОРЯНІ ВІЙНИ. ІСТОРІЯ» Новий блокбастер Lucasfilm «Бунтар один. Зоряні війни. Історія» стане першим фільмом франшизи Зоряних війн, у якому події відбуваються в улюбленій та добре знайомій фанатам галактиці, але з новими героями.
    2016-12-07 67847
    Скоро в прокаті анімаційна комедія «Лелеки» Новий оригінальний погляд на легенду про лелек, які приносять новонароджених дітей, можна переглянути в мультфільмі «Лелеки».
    2016-09-13 71015
    Опубліковано перший тизер-трейлер гангстерської драми «Закон ночі» Дія фільму «Закон ночі» відбувається у 20-ті роки в США.
    2016-09-12 63131
    В рамках лектория WEGAME выступят лучшие представители украинского геймдева 10-11 сентября в «Акко Интернешнл» в Киеве состоится отраслевое событие, посвященное интерактивным развлечениям – WEGAME. В рамках мероприятия состоится профильный лекторий, на котором выступят одни из самых известных представителей гейм-девелопмента в Украине.
    2016-08-31 56612
    Гид по фестивалю WEGAME Уже совсем скоро, а именно 10-11 сентября, в выставочном центре «АККО Интернешнл» состоится главное игровое событие осени в Украине – фестиваль интерактивных развлечений WEGAME.
    2016-08-25 59205
    WEGAME снова собирает всех заядлых поклонников виртуальных развлечений 10-11 сентября 2016 года в Киеве на территории выставочного центра “AККО Интернешнл” состоится второй международный фестиваль виртуальных развлечений WEGAME
    2016-08-16 54384
    В Белгороде-Днестровском пройдет Чемпионат Украины по парусному спорту среди юношей и девушек С 7 по 10 сентября в Белгороде-Днестровском Одесской области состоится Чемпионат Украины по парусному спорту среди юношей и девушек «Стара Фортеця»
    2016-08-11 59263
    У Кам'янці-Подільському 1-4 вересня пройде Міжнародний фестиваль RESPUBLICA 2016 У перших числах вересня в Україні вже вшосте пройде міжнародний фестиваль RESPUBLICA
    2016-08-10 62272
    На DCShow пройдет единственный в Восточной Европе показ анимационного фильма «Бэтмен: Убийственная шутка» Анимация, снятая по мотивам одноименной графической новеллы Алана Мура, рассказывает о становлении одного из самых жестоких героев современности – Джокера
    2016-07-25 65856
    К масштабной премьере блокбастера “Отряд самоубийц” в Киеве построят самый большой в Украине экран Kyiv Comic Con и сеть кинотеатров Планета Кино 3 августа соберут более 2000 поклонников комиксов Вселенной DC, которые первыми в Украине увидят фильм, примут участие в живом включении с Лондоном и посетят тематические мероприятия, посвященные премьере фильма.
    2016-07-20 65918
    В Киеве выберут самую красивую женщину на проекте «Mrs World Open 2016» 10 августа в Fairmont Grand Hotel Kyiv впервые в Киеве состоится «Mrs World Open Ukraine»
    2016-07-20 59725
    Жарься вместе со звездами Youtube 23-24 июля 2016 года впервые в Киеве состоится масштабный фестиваль YouTube-блогеров и фанов – «ВидеоЖара», где хедлайнером станет популярная тин-группа OpenKids
    2016-07-14 61721
    Loading...