Афиша Рок Булава – чудовий старт фестивального літа

Все статьи раздела "Афиша" Главная
  • 46909 2016-06-25

    Останнім часом в Україні набувають великої популярності фестивалі сучасного світового формату Open Air. Звідкіля ж взялася традиція щорічно проводити масові заходи не в тісних концертних залах, а під відкритим небом?

    Перші музичні фестивалі почали проводити у Великобританії на початку XX ст., а на території СРСР їх організовували уже з 1930-х рр. На сьогодні існує досить велика кількість Open Air фестивалів різних музичних напрямків: електроніка, метал, рок, готика, опера, оперета, фолк, які щороку збирають велику кількість шанувальників музики. Найбільш популярними є рок-фестивалі:

    Wacken Open Air – найбільший у світі фестиваль метал-музики, щорічно проводиться в невеликому містечку Вакка на півночі Німеччини (75 тис. відвідувачів).

    Tuska Open Air Metal Festival – фестиваль метал-музики, що проходить в Гельсінкі, Фінляндія (33 тис. відвідувачів).

    Концерти в Небуорт-хаус – проводяться з 1974 року. У різні роки виступали такі виконавці, як: Pink Floyd, The Rolling Stones, Genesis, Led Zeppelin.

    Одним із найвизначніших і найвідоміших фестивалів за всю історію музики став Woodstock, який було проведено 1969 р. у США. Захід відвідало близько 500 тис. чоловік, а серед  виконавців були такі визначні гурти і персоналії, як The Who, Jefferson Airplane, Дженіс Джоплін, Creedence Clearwater Revival, Джоан Баез, Джимі Хендрікс, Grateful Dead, Раві Шанкар, Карлос Сантана. У 1970 році був випущений документальний фільм «Вудсток. Три дні миру і музики», який отримав в 1971 році премію «Оскар». Фестиваль став однією з найвагоміших подій у американській молодіжній культурі 60-х рр. Вудсток символізував те прагнення єдності, миру та людської любові, якого так прагнуло покоління хіппі.

    Україна теж організовує значну кількість музичних фестивалів під відкритим небом. Мабуть, майже всі любителі музики чули про такі події, як «Файне місто», «Захід Фест», «Бандерштат», «Республіка», «Схід Рок», – фестивалі, які поступово виходять на міжнародний рівень, і хедлайнерами яких є зірки світового масштабу. Фестиваль «Рок Булава», який нещодавно відгримів на березі Дніпра в історичному місті Переяславі-Хмельницькому, ще доволі молодий і не такий популярний, як інші. Незважаючи на кілька  гуртів-дилетантів, він доволі вдало зарекомендував себе і для багатьох меломанів став першим фестивалем нового літнього сезону. Гості фестивалю мали змогу слухати виступи улюблених виконавців одразу на двох сценах: головній та альтернативній. Хедлайнерами фесту цього року стали відомий український нью-метал гурт Роллікс і металкор-гурт Morphine Suffering. У ведучого основної сцени Іллі Яреми були в запасі конкурси і жарти на всі випадки життя, тому своєю позитивною енергетикою фестиваль завдячує і йому.  Завітав на захід і ведучий RadioROKS Сергій Зенін, який запалював публіку разом із гуртом Concrete Foundation.

    Містичні Aghiazma дивували всіх у перший день незвичайним гримом і особливою музикою, а  доповнював атмосферу містичності спеціальний нічний гість UNKNOWN CHARACTER. Музиканти гурту Шепіт Нагваля дивували публіку величезним різноманіттям духових інструментів й оригінальним стилем виконання, а любителі важкої музики могли отримати свою порцію драйву від гурту Догма. Невелика кількість людей на фестивалі робили атмосферу «камерною», тож можна було вільно дістатися аж до самої сцени, обмінюючись шаленою енергетикою із виконавцями.

    Вечірні виступи зазвичай затягувалися на кілька годин, однак це було своєрідним бонусом для фестивальників. Навіть із закінченням основної програми фестиваль продовжувався у наметовому містечку, біля вогнищ і з акустичними гітарами.

    Додому після такого фестивалю повертаєшся стомленим, але щасливим. Це чудова нагода як відволіктися від повсякденної рутини, так і знайти щонайменше десяток нових друзів. Бо ж тут усі стають самі собою.

     


    Марія Рідкоус

    Известия

    Еще статьи в разделе "Афиша"

    15 ГРУДНЯ У ПРОКАТ ВИХОДИТЬ ФАНТАСТИЧНИЙ ЕКШН «БУНТАР ОДИН. ЗОРЯНІ ВІЙНИ. ІСТОРІЯ» Новий блокбастер Lucasfilm «Бунтар один. Зоряні війни. Історія» стане першим фільмом франшизи Зоряних війн, у якому події відбуваються в улюбленій та добре знайомій фанатам галактиці, але з новими героями.
    2016-12-07 68159
    Скоро в прокаті анімаційна комедія «Лелеки» Новий оригінальний погляд на легенду про лелек, які приносять новонароджених дітей, можна переглянути в мультфільмі «Лелеки».
    2016-09-13 71353
    Опубліковано перший тизер-трейлер гангстерської драми «Закон ночі» Дія фільму «Закон ночі» відбувається у 20-ті роки в США.
    2016-09-12 63430
    В рамках лектория WEGAME выступят лучшие представители украинского геймдева 10-11 сентября в «Акко Интернешнл» в Киеве состоится отраслевое событие, посвященное интерактивным развлечениям – WEGAME. В рамках мероприятия состоится профильный лекторий, на котором выступят одни из самых известных представителей гейм-девелопмента в Украине.
    2016-08-31 56950
    Гид по фестивалю WEGAME Уже совсем скоро, а именно 10-11 сентября, в выставочном центре «АККО Интернешнл» состоится главное игровое событие осени в Украине – фестиваль интерактивных развлечений WEGAME.
    2016-08-25 59582
    WEGAME снова собирает всех заядлых поклонников виртуальных развлечений 10-11 сентября 2016 года в Киеве на территории выставочного центра “AККО Интернешнл” состоится второй международный фестиваль виртуальных развлечений WEGAME
    2016-08-16 54735
    В Белгороде-Днестровском пройдет Чемпионат Украины по парусному спорту среди юношей и девушек С 7 по 10 сентября в Белгороде-Днестровском Одесской области состоится Чемпионат Украины по парусному спорту среди юношей и девушек «Стара Фортеця»
    2016-08-11 59588
    У Кам'янці-Подільському 1-4 вересня пройде Міжнародний фестиваль RESPUBLICA 2016 У перших числах вересня в Україні вже вшосте пройде міжнародний фестиваль RESPUBLICA
    2016-08-10 62662
    На DCShow пройдет единственный в Восточной Европе показ анимационного фильма «Бэтмен: Убийственная шутка» Анимация, снятая по мотивам одноименной графической новеллы Алана Мура, рассказывает о становлении одного из самых жестоких героев современности – Джокера
    2016-07-25 66220
    К масштабной премьере блокбастера “Отряд самоубийц” в Киеве построят самый большой в Украине экран Kyiv Comic Con и сеть кинотеатров Планета Кино 3 августа соберут более 2000 поклонников комиксов Вселенной DC, которые первыми в Украине увидят фильм, примут участие в живом включении с Лондоном и посетят тематические мероприятия, посвященные премьере фильма.
    2016-07-20 66269
    В Киеве выберут самую красивую женщину на проекте «Mrs World Open 2016» 10 августа в Fairmont Grand Hotel Kyiv впервые в Киеве состоится «Mrs World Open Ukraine»
    2016-07-20 60115
    Жарься вместе со звездами Youtube 23-24 июля 2016 года впервые в Киеве состоится масштабный фестиваль YouTube-блогеров и фанов – «ВидеоЖара», где хедлайнером станет популярная тин-группа OpenKids
    2016-07-14 62072

    Еще по теме

    Loading...