Афиша Людмила Монастирська на сцені Національної опери

Все статьи раздела "Афиша" Главная
  • 41952 2016-04-21

    Вітчизняній оперній співачці зі світовим ім`ям Людмилі Монастирській вручать диплом і відзнаку лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка перед спектаклем «Аїда» в Національній опері.

    22 квітня в Національній опері України відбудеться непересічна подія – після тривалих гастролей за кордоном на рідній сцені виступить співачка зі світовим ім`ям Людмила Монастирська. Глядачі зможуть її побачити в опері «Аїда» Джузепе Верді, яка стала знаковою в творчості артистки.  Сьогодні Монастирську вважають найкращою в світі виконавицею партії Аїди. Голос артистки світові критики називають розкішним, багатим, неймовірної сили та тембральної краси. А в Метрополітен-опера заявляють, що Монастирська входить в десятку найкращих співачок планети.

    Перед виставою «Аїда» голова Комітету Національної премії імені Тараса Шевченка Борис Олійник  вручить Людмилі Монастирській  диплом лауреата Шевченківської премії. Ця премія була присуджена Примі оперної сцени в минулому році. Але через відсутність співачки в країні під час офіційного вручення найвищої державної відзнаки в галузі культури і мистецтва,  лауреатка її вчасно не отримала.

    В травні Людмила Монастирська візьме участь у кількох мистецьких заходах: її сольний концерт відбудеться в Національній філармонії України, а в Національній опері вона виступить 16 травня в Гала-концерті Джоаккіно Россіні, 20 травня співатиме в опері Верді «Макбет» і 26 травня в опері «Турандот» Пуччіні.

    Головний режисер Національної опери України Анатолій Солов`яненко розповів: «У Людмили Монастирської творча доля складалася непросто. Коли вона після консерваторії  прийшла працювати в Національну оперу України, то, з незрозумілих для мене причин, не знайшла свого місця в театрі, і, через деяий час, пішла з нього. Працювала в різних колективах, навіть в Черкаській філармонії, а потім в столичному Дитячому музичному театрі. Та, коли через кілька років поневірянь вона до нас повернулася, то одразу стало зрозуміло – це зірка світового масштабу. Таку стрімку кар`єру оперної співачки сопрано мені навіть важко пригадати. Подібної стрімкості  сходження на оперний Олімп не мала навіть Анна Нетребко. Те, що Людмила Монастирська нині входить до рейтингу найкращих оперних співачок світу, це безперечно. І ми пишаємося тим, що вона  працює в штаті Національної опери. Людмила з величезною повагою ставиться до українського глядача. Ми знаємо чимало вітчизняних оперних співаків, які роблять успішну кар`єру за кордоном. Але, по приїзді в Київ, вони зазвичай налаштовані себе поберегти:  побути в родині, а не виступати на сцені. Людмила Монастирська, навпаки, приїздить з великим бажанням подарувати свій талант співвітчизникам під час спектаклів в театрі та концертів у Національній філармонії. Вона готує нові програми і виявляє свій патріотизм не лише  по відношенню до України, а й рідного театру та свого глядача».

    Известия

    Еще статьи в разделе "Афиша"

    15 ГРУДНЯ У ПРОКАТ ВИХОДИТЬ ФАНТАСТИЧНИЙ ЕКШН «БУНТАР ОДИН. ЗОРЯНІ ВІЙНИ. ІСТОРІЯ» Новий блокбастер Lucasfilm «Бунтар один. Зоряні війни. Історія» стане першим фільмом франшизи Зоряних війн, у якому події відбуваються в улюбленій та добре знайомій фанатам галактиці, але з новими героями.
    2016-12-07 68315
    Скоро в прокаті анімаційна комедія «Лелеки» Новий оригінальний погляд на легенду про лелек, які приносять новонароджених дітей, можна переглянути в мультфільмі «Лелеки».
    2016-09-13 71483
    Опубліковано перший тизер-трейлер гангстерської драми «Закон ночі» Дія фільму «Закон ночі» відбувається у 20-ті роки в США.
    2016-09-12 63547
    В рамках лектория WEGAME выступят лучшие представители украинского геймдева 10-11 сентября в «Акко Интернешнл» в Киеве состоится отраслевое событие, посвященное интерактивным развлечениям – WEGAME. В рамках мероприятия состоится профильный лекторий, на котором выступят одни из самых известных представителей гейм-девелопмента в Украине.
    2016-08-31 57093
    Гид по фестивалю WEGAME Уже совсем скоро, а именно 10-11 сентября, в выставочном центре «АККО Интернешнл» состоится главное игровое событие осени в Украине – фестиваль интерактивных развлечений WEGAME.
    2016-08-25 59764
    WEGAME снова собирает всех заядлых поклонников виртуальных развлечений 10-11 сентября 2016 года в Киеве на территории выставочного центра “AККО Интернешнл” состоится второй международный фестиваль виртуальных развлечений WEGAME
    2016-08-16 54891
    В Белгороде-Днестровском пройдет Чемпионат Украины по парусному спорту среди юношей и девушек С 7 по 10 сентября в Белгороде-Днестровском Одесской области состоится Чемпионат Украины по парусному спорту среди юношей и девушек «Стара Фортеця»
    2016-08-11 59744
    У Кам'янці-Подільському 1-4 вересня пройде Міжнародний фестиваль RESPUBLICA 2016 У перших числах вересня в Україні вже вшосте пройде міжнародний фестиваль RESPUBLICA
    2016-08-10 62818
    На DCShow пройдет единственный в Восточной Европе показ анимационного фильма «Бэтмен: Убийственная шутка» Анимация, снятая по мотивам одноименной графической новеллы Алана Мура, рассказывает о становлении одного из самых жестоких героев современности – Джокера
    2016-07-25 66376
    К масштабной премьере блокбастера “Отряд самоубийц” в Киеве построят самый большой в Украине экран Kyiv Comic Con и сеть кинотеатров Планета Кино 3 августа соберут более 2000 поклонников комиксов Вселенной DC, которые первыми в Украине увидят фильм, примут участие в живом включении с Лондоном и посетят тематические мероприятия, посвященные премьере фильма.
    2016-07-20 66399
    В Киеве выберут самую красивую женщину на проекте «Mrs World Open 2016» 10 августа в Fairmont Grand Hotel Kyiv впервые в Киеве состоится «Mrs World Open Ukraine»
    2016-07-20 60284
    Жарься вместе со звездами Youtube 23-24 июля 2016 года впервые в Киеве состоится масштабный фестиваль YouTube-блогеров и фанов – «ВидеоЖара», где хедлайнером станет популярная тин-группа OpenKids
    2016-07-14 62215

    Еще по теме

    Loading...